Cu Chi tunnlarna

En av de självklara sakerna du måste göra om du besöker Ho Chi Minh är att besöka Cu Chi tunnlarna. Strax utanför staden ligger Cu Chi och det är ett område med tunnlar och fällor i djungeln som är bevarade efter Vietnamkriget.
 
Vi åkte till Cu Chi med en liten grupp blandade turister. Vår guide för dagen hette Buffalo och han döpte vår gupp efter Sara. Förmodligen var hennes namn det lättaste att uttala och att komma ihåg. Under dagens lopp fick vi sedan höra hans ljuva stämma när han ropade "Sararooop!", vi tror dock att han menade "Sara group" men vi förlåter honom för hans dåliga engelska.
 
Under dagen fick vi kolla på massor av fällor som de har kvar i området efter kriget. Vi fick prova att klättra ner i ett litet utkikshål där Vietnameserna gömde sig när de spionerade på fienden som kom in i djungeln. Buffalo berättade hur folket levde nere i tunnlarna under marken och hur de gjorde allt va de kunde för att överleva kriget. Dessa tunnlar som Vietnameserna bodde i fick även vi prova på att krypa igenom. Dock höll vi två på att gå vilse då vi gick sist i vår grupp och hamnade lite på efterkälken. Tunnlarna delar på sig och Sara som gick först av oss fick lyssna efter gruppens röster och till slut hittade vi rätt tunnel och såg ljuset upp till friheten och den friska luften. Efter vår tur nere i tunnlarna blev vi bjudna på den mat som människorna levde på när de bodde i tunnlarna under kriget. Maten bestod av Tapioca och någon krydda att doppa roten i samt en kopp te. Inte speciellt aptitretande direkt!
 
Vi hade en väldigt spännande dag i djungeln i Cu Chi och vi rekommenderar starkt att åka dit trots att det är väldigt turistigt. Man får en ordentlig inblick i hur livet var för de Vietnameser som bodde i dessa tunnlar under kriget.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0