Vietnam - Ho chi minh city

När vi anlände till Vietnam så fick vi genast ett problem. Vi har ett visum inklistrat i våra pass som gäller under januari månad i Vietnam. Men eftersom att vi har fått andra planer när det gäller vår resa till Vietnam så bestämde vi oss för att åka dit nu. Vi har läst om att det är okej att resa in i Vietnam utan visum om man endast ska vara där i 15 dagar och har en biljett ut ur landet att visa upp. Detta kunde alltså inte personalen i passkontrollen och de blev problem när de såg vårt visum i passet och trodde att vi var en månad för tidiga. Så dumma är vi iallfall inte! Så tack vare att vi var pålästa om reglerna kunde vi fortätta vår resa som planerat. Vi måste få säga att personalen i passkontrollen var ett gäng riktiga nötter! Jobbar man på en flygplats och har hand om den delen med att kontrollera visum så borde man ändå kunna reglerna för detta. Sedan borde man också kunna prata så pass mycket engelska att man kan tala om vad problemet är. Puckon!
 
Efter att vi sedan hämtat ut våra väskor så tog vi en taxi för 190000 spänn till Thanh Lien hotel. Klockan var ganska mycket när vi kom fram så vi gick en kort sväng till en affär och köpte vatten och frukt. Resten av kvällen spenderade vi sedan vid datorn. Eftersom att vi anlände till Vietnam den första december så startade vi en ny kvällsrutin.
 
 
Vår nya kvällsrutin ser ut som så att vi äter varsin skumtomte som pappa Björn snällt hade med sig när han hälsade på oss i Bang Tao. Samtidigt som vi mumsar på skumtomten så tittar vi på årets julkalender på Svt-play. Mysteriet på Greveholm kan man ju inte missa även om man är på andra sidan jordklotet!
 


Kommentarer
Marcus

Låter som en skön resa :)

Svar: Ja det var det också! :)
arewelostyet.blogg.se

2013-01-09 @ 11:17:15
URL: http://www.resavietnam.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0