Mekong-deltat

En av dagarna i Vietnam spenderade vi på Mekong-deltat. Vi hade samma guide som dagen innan då vi besökte Cu Chi tunnlarna, vilket vi tyckte var rätt kul. Vår guide som hette Buffalo var väldigt speciell av sig. Ni kommer att få se en film på honom vid ett senare tillfälle och då kommer även ni förstå vad vi menar.
 
Under dagen på Mekong-deltat så fick vi besöka fyra olika ställen. Först var vi och kollade på ett tempel. Där träffade vi på en farfar. Efter besöket i templet så åkte vi vidare med båt ut på mekong floden. På första ön fick vi dricka te gjord på deras egen odlade honung och olika torkade frukter. Vi fick även besöka ett litet ställe där de tillverkade cocosgodis. Efter en liten promenad fick vi även slå oss ner i skuggan och lyssna på lite traditionell folk musik från Vietnam samtidigt som vi fick dricka ännu mer te och äta färsk frukt.
 
När musiken tystnat fick vi åka vidare genom deltats små floder till den kommande ön där vi fick åka häst och vagn till stället vi skulle äta mat på. Maten var ingen direkt höjdare så vi två åt mest ris och drack cola. Men glada var vi ändå. Efter maten och en lång pratstund tillsammans med resten av gruppen åkte vi tillbaka till fastlandet. Innan båten gick såg vi hur en gammal man gick ombord på båten intill vår. Han plockade upp bin ur en plastpåse och stack en man med dom i ryggen. Detta skulle sedan hjälpa mannen att bli av med hans smärtor. 
 
Under hemresan gjorde vi ett stopp vid ett stort tempel där det fanns statyer av bland annat Buddha. Man fick chansen att köpa något kallt att dicka och sträcka på benen en stund.
Vi hade en bra dag på Mekong-deltat tillsammans med en väldigt trevlig grupp av blandade människor. Här får ni se lite bilder från vår tur!
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0