Staden som gud glömde...

..är för er som inte vet Kuala Terengganu och ligger i Malaysia.
 
När vi skulle åka till Malaysia så visste vi inte direkt vart vi skulle ta vägen. Det enda vi hade hört om Malaysia var i stort sett om ön Langkawi som ligger på gränsen till Thailand. Vi hade även fått höra om en ö som var väldigt fin och den ville vi besöka. Därav bokade vi biljetter till Kuala Terengganu som låg strax intill den ön. Dock blev det inte alls som vi hade tänkt oss. Kuala Terengganu är en stad som är väldigt isolerad och de har en helt annan kultur där. Vi kände direkt att vi inte alls passade in och det var ibland rent ut sagt obehagligt att gå på gatorna i stan som en västerländsk turist. Vi var förmodligen de enda turisterna där vilket inte gjorde saken bättre. Som pricken över i så var vårt boende i denna helvetesstad ett råtthål. Vi hade en liten grotta på fjärde våningen utan något fönster och det luktade fukt, vilket vi misstänkte var mögel. Vi hade dessutom en myrgång inne på toaletten och rummet kändes definitivt inte städat och fräscht så vi sov i våra sovsäckar.

För att ni ska förstå hur illa vi haft det så kan vi tala om att ljuspunkten på vår resa till Kuala Terengganu var när Sara såg en McDonalds skylt. Vi tillbringade många timmar varje dag med att bara sitta där och prata om hur sjukt fel vi hade hamnat. Hur kom det sig att vi inte reagerade när vi klev på planet till Kuala Terengganu i Kuala Lumpur och resten av passagerarna var "robins" (vårt smeknamn).

När vi promenerade runt i området så skojade vi med varandra om att vi säkerligen skulle bli skjutna då vi bar kläder som ansågs lättklätt. Vi tyckte att det var lite obehagligt men hoppades självklart på att våra skämt inte skulle inträffa på riktigt. Men.. en nära döden upplevelse fick vi minsann när vi höll på att få varsin hjärtattack. Vi var nämligen på en promenad tillbaka till hotellet efter att ha besökt en väldigt öde strand när vi stannat för att läsa kartan så smäller det till precis bredvid oss. Det var en ganska kraftig smäll och vi båda två tänkte nog att vår sista stund var kommen. I efterhand kan vi misstänka att det var ett avgasrör eller något liknande på en bil som small till. Men just då, med tanke på våra skämt, så blev vi riktigt rädda. Alltså kommer inte vi skämta om något sådant mera.
 
Efter första natten där så bokade vi en flygbiljett därifrån så fort vi kunde. Tack gode gud för att vi klarade oss igenom dom dagarna vi hade i Kuala Terengganu, det är verkligen en lättnad att ha kommit därifrån.
mala


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0