Barefoot tour

En heldag på tur med Captain Matty och Mattman.

Dagen började med att en man kom springandes, barfota, med öppna armar mot oss då vi stod utanför vårt hostel och väntade på bussen som skulle hämta upp oss. Mannen förklarade snabbt att han var Mattman och vår reseledare för dagen. Väl på bussen så satte vi oss längst fram precis bakom vår chaufför Captain Matty! Det visade sig snabbt vara ett väldigt bra, eller dåligt, beslut beroende på hur man vill se det. Under resans gång skulle alla på bussen bekanta sig lite med varandra så vi fick var och en svara på 4 frågor. Dessa var följande:

* Vad du heter och vart du kommer ifrån.
* Hur länge du ska vara i Australien och varför du är där.
* Din relationsstatus
* Om du viker, knögglar eller virar ditt papper runt handen när du ska torka dig efter ditt toa besök.

Såklart fick vi "äran" att börja och precis sådär i början så lyssnar ju alla noggrant i hela bussen. Våra svar på relationsstatusen blev ju det gamla vanliga "It's complicated" vilket vi fick äta upp resten av dagen. Det satt en kille i sätet bakom oss som svarade att han var singel och Captain Matty började genast reta honom och säga att han borde fråga efter "Team Swedens" nummer. Stackars kille!

Hur som helst, vårt första stopp var vid en gammal vulkan som haft ett utbrott men numera var en fin liten sjö. I sjön fick vi syn på massor av små sköldpaddor och fiskar. Vi blev bjudna på färsk frukt, minimuffins och drycker. Med på bussturen var en grupp Koreaner. De var precis som alla andra asiater väldigt glada i att ta lustiga bilder. De ville väldigt gärna ta en bild med oss och det ställde vi såklart upp på. När vi ställde upp oss på rad för att alla skulle synas på bilden så ställde sig en av koreanerna och kramade om Sara. Det såg precis ut som när en människa kramar om ett träd. I det här fallet så var det förstås Sara som var trädet!

När vi sedan skulle åka vidare mot nästa mål så bad Sara Bella att spänna åt hennes Bh-band varav Mattman börjde tjoa i mikrofonen så hela bussen hörde: "Svenskarna tar av sig kläderna!". Captain Matty tittade snabbt i backspegeln, körde in till vägkanten och stannade. Alla i bussen kollade bort mot oss och skrattde varav vi blev knallröda i ansiktena och kunde inte sluta skratta. De fortsatte sedan att skämta om det hela dagen, precis som våra svar på relationsstatusen. Vi fick alltså ganska mycket uppmärksamhet under den här resan vilket var väldigt kul.

Innan lunch så stannade vi till på ett ställe där vi såg en liten sjö långt nere bland klippor och träd. Den sjön har ingen kunnat mäta djupet på. En dykare hade kommit så långt som 85 meter ner i djupet innan han var tvungen att ge upp. Efter det gick vi ner till en annan sjö vid ett fint litet vattenfall där alla fick bada innan maten. Som ni ser på bild här nedanför så ville fler av koreanerna ta bilder ihop med långa Sara!

Vid lunchtid så stannade vi till på en restaurang där vi åt fish & ship och drack kall cola, mums! När vi hade ätit upp vår mat så kom Captain Matty fram och tjoade "Team Sweden!" och visade oss två Tequila shots som han tyckte att vi skulle ta. Han hade redan tvingat den ensamma korean killen att ta en shot med haken att han skulle följande: slicka saltet av sin tjejs knä, ta shoten, sedan ta limen från tjejens mun....

Efter maten så åkte vi vidare till det kända vattenfallet Milla Milla. Där var det svinkallt i vattnet och vi stannade inte så länge utan vi åkte vidare till Josephina falls där vi fick åka kana ner längs med klipporna. Sedan avslutade vi dagen med att fika tillsammans innan vi åkte med bussen hem igen.

Hela den här dagen bestod av skratt och vi var bra trötta när vi kom tillbaka till vårt hostel igen.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0