Från Bangkok till Khao Lak

Den 28e oktober klockan 19.30 sa vi hejdå till Bangkok och satte oss på tåget till Surat Thani där vi skulle byta till buss mot Khao Lak. Tågresan skulle ta närmare tolv timmar och yttligare några timmar med buss. Vi blev väldigt förvånade när det visade sig att vi hade köpt en biljett med sovvagn, lite småmysigt var det, men så mycket sömn blev det inte.

För er som klagar på SJ, så tycker vi att ni borde åka tåg i Thailand. För då kanske ni kommer att ändra eran uppfattning och börja uppskatta det Sverige har att erbjuda.

Tågresan i sig gick annar rätt bra, men när vi kom fram till Surat Thani så började allt krångla. Vi fick först åka i en liten buss som var totalt fullproppad med människor. Vi blev avslängda på ett ställe,upphämtade med en tuktuk som åkte runt och släppte av oss på ett annat ställe där vi skulle vänta på en annan buss som skulle ta oss till Khao Lak.

I väntan på den andra bussen började Sara känna sig lite smått svimfärdlig och innan bussen hann komma hann hon med att svettas som en gis, spy i en påse och se ut som om världen just har gått under. Bella däremot behöll lugnet och sprang runt i olika affärer för att köpa socker och coca cola som hon sedan tvingade i Sara. För att inte göra Saras föräldrar oroliga så gick allt därefter väldigt bra och dagen därpå var hon helt återställd!

Till slut kom vi fram till Khao Lak, hittade ett boende, tog en lugn kväll och gick ut och åt middag.
 


Kommentarer
Anci

Tur att ni är två och kan ta hand om varandra när det händer något oförutsett. Kram

Svar: ja, då är man glad över att man inte vågar åka någonstans ensam. Kramar
arewelostyet.blogg.se

2012-11-04 @ 11:26:43


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0