Khao Lak

När vi först anlände till Khao Lak så letade vi efter ett bra ställe att övernatta på. Det blev till slut Happy Lagoon. Men vi spenderade endast en natt där då vi ville bo vid en annan strand här i Khao Lak.
Själva hotellet var väl okej i sig, men sängen var STENHÅRD! ajajaj! Ingen höjdare efter många timmars resande.
 
Vi flyttade vidare till Ladda Resort där vi sedan bodde i en vecka. Ladda Resort ägs av en Thailändsk familj och det känns väldigt hemtrevligt. Personalen är jätte vänliga och hjälpsamma. Vi frågade om en extra toarulle första dagen och vi har nog fått tio till efter det... Undrar om de tror att vi lever på toaletten..haha. På bild ovan ser ni också hur Sara lyckades fastna i gardinen första kvällen här samt hur sängen är en aning kort för henne.
 
Såhär ser våran morgonrutin ut. Vi sätter oss på balkongen och kollar våra mail och facebook innan vi uppdaterar bloggen och äter frukost! namnam.
 
Under veckan som vi spenderat i Khao Lak så har vädret varit väldigt varierande. Det har regnat och åskat en hel del, men vi har även fått sol på oss så det räcker ändå. Det är ju trots allt fortfarande slutet på regnperioden här i Thailand så lite regn får man räkna med.
 
När man går runt här i Khao Lak så kan man inte undgå att se spåren efter tsunamin 2004. Det får en att tänka en hel del på hur stark moder natur faktiskt är och hur många det var som miste sina nära och kära den dagen. Det är helt otroligt och vi hoppas verkligen att det inte ska hända igen. Trots allt så har ju Thailändarna blivit mer medvetna om tsunamis.
 
Såhär har vi spenderat de fina dagarna här i Khao Lak. Vi har legat på stranden, hoppat i vågorna, badat i poolen och ätit mycket god mat. Även fast att vi inte minns namnen på det vi äter, förrutom Phad Thai som vi ätit fyra dagar i rad.. Men är något gott så är det! Vi har även varit på en marknad här i byn. Där passade vi på att köpa färsk frukt.
 
Imorgon åker vi vidare till Bang Tao och Baan Puri Apartments där vi ska bo tillsammans med Bellas pappa Björn och hennes faster Gun i två veckor. Hoppas innerligt att pappa Björn har med sig lite gott från Sverige, det finns ju en del saker som vi saknar. BANANABUBS!!!!!!! alla ni som inte vet vad vi menar får kolla bland lösgodiset nästa gång ni är och handlar. Tack och hej leverpastej! *SMACK*


Kommentarer
Anci

Ni ser ut att inte behöva trängas på stranden i alla fall :). Jag tror nog att Björn har med sig en hel del. Lät på Julia som att han hade övervikt i resväskan när han åkte. Jag hoppas ju att det kan vara lite godis också Bananabubs är supergott tycker även jag.
Kram

Svar: Här på stranden har det varit ganska lugnt. Men det är ju inte högsäsong än. Ja, vi beställde bananabubs! hoppas det blir mumma :D Kramar
arewelostyet.blogg.se

2012-11-05 @ 13:29:49


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0