Blandat från Cairns

När vi anlänt med bussen till Cairns så fick vi leta efter vårt hostel i en evighet! Vi skulle bo på Nomads hostel i Cairns och det visade sig finnas två olika. Det ena låg centralt medans det andra låg en bra bit bort från centrum. Vilket hostel tror ni att vi bodde på? jo, det som låg lååångt bort såklart. Som tur var gick det en shuttle buss mellan centrum och hostlet så vi överlevde våra två nätter där borta utan att dö av tristess.

Första dagen i Cairns så promenderade vi in till centrum längs strandpromenaden. Längs hela stranden finns det varningsskyltar där det står att man ej bör bada då man kan riskera att bli skadad eller uppäten av en krokdil. Sånt behöver man inte oroa sig för hemma direkt! På grund av krokodilerna så finns det en lagun precis vid strandkanten där folk kan bada istället. Första dagen i Cairns så var det en marknad precis i det området. Så vi hade en mysig dag i solen då vi strosade runt på marknaden.

Väl tillbaka på vårt hostel så stötte vi ihop med Nhan, Fransmannen som vi träffade i Mission Beach. Vi blev alla väldigt förvånade men glada över att känna igen någon i Cairns.

 
Efter två nätter på Nomads Hostel "långt borta" så flyttade vi in i smeten till Global waterfront, där vi hade två gratis nätter tack vare Wicked Travel. Själva hostelet i sig var inge vidare men med en fin utsikt och bra sällskap i rummet så lyckades vi överleva den vistelsen också. De flesta av dem vi delade rum med var tyskar. Så första chocken när vi kom in i rummet var att det var 10 bäddar, vi skulle ha 2 av dom, MEN! det var redan 11 väskor där inne. Hur i hela världen kan man ha med sig så mycket prylar när man ska bo på hostel!?

Men som sagt så var de ett trevligt sällskap. Vi Var bland annat ute och åt tillsammans med en Tysk tjej från rummet en kväll. Vi skojade med en av de tyska killarna och lade en plastödla i hans säng. Tyvärr så fick vi inte den panik reaktion vi önskat oss, istället så vaknade Bella upp mitt i natten och upptäckte att hon hade plastödlan precis vid ansiktet. Så morgonen när vi checkade ut stoppade Bella ner plastödlan i den tyska killens ryggsäck. Undrar om han blev glad när han upptäckte den? Han hade dessutom väldigt stora fötter som vi skrattade åt.
 
 
När vi bodde på Global waterfront så hade vi väldigt nära till nattmarknaden i Cairns. Där kunde man hitta allt möjligt som hade med australien att göra. Det fanns Boomeranger, smycken, ryggkliare gjorda av krokodilfötter och kängurufötter samt torkat kängurukött, vilket vi aldrig testade.
 
 
Under vår tid i Cairns så bodde vi som längst på The Jack hostel, vilket vi trivdes väldigt bra på. Vi lärde känna en tjej i vårt rum som kommer från Island och heter Rúna. Henne pratade vi väldigt mycket med och till skillnad från oss som kommer från Sverige och blir bemötta med ett leende och "aaah Sweden!", så får hon höra "No Iceland is NOT a country!" vilket vi skojade en hel del om.

Precis bredvid vårt hostel låg en fruktmarknad som var öppen på helgerna. Sista helgdagen är allt väldigt billigt då de vill sälja slut på allt. Då passade vi på att köpa en massa goda frukter att mumsa på!
 
 


Kommentarer
Anci

Ha ha han med stora fötter provade han dina skor Bella?
Vad trevligt ni verkar ha och vad kul att träffa så mycket olika människor från olika länder.
Kram till er båda :)

Svar: haha, nej det gjorde han inte. Men han skrattade när han såg skillnaden på skorna :) ja, det är väldigt kul!kramar!
arewelostyet.blogg.se

2012-10-31 @ 19:41:59


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0