När ni inte har någon aning så gör vi detta...

10/10-12

Vi hade under våran resa bokat in en Extrem Tully Rafting tur som skulle vara här i Mission beach. På hostelet vi bodde på så pratade vi med en kvinna i receptionen om det och det visade sig att floden som raftingen skulle vara i är avstängd under hela oktober månad. Självklart blev vi väldigt besvikna över det och istället föreslog hon i receptionen att vi kunde testa på skydiving. Här i Mission beach kan man nämligen göra det högsta fallskärmshoppet i hela Australien vilket är 14000ft och man hoppar dessutom över barriärrevet. Detta ville vi såklart ha betänketid till, så medan vi stod där ringde hon till de som utför fallskärmshoppen här och det visade sig finnas plats kvar till ett hopp 20 minuter senare. De rekommenderade starkt att hoppa samma dag då vädret skulle vara sämre dagen därpå. Så... 5 minuter senare satt vi på bussen till flygplatsen och var redo för att hoppa. Eller redo och redo, Sara hade överskottsenergi och visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen medan Bella var i total chock och hade dödsångest! Tanken av att falla fritt genom luften i en hel minut innan fallskärmen öppnas var otroligt skrämmande.


Efter hoppet var vi båda väldigt lyckliga över att vi hade genomfört det. Känslan av att falla fritt genom luften var inte alls som man hade föreställt sig. Den där minuten när man föll fritt gick så fruktansvärt fort att man knappt hann tänka, eller andas för den delen. Innan det var vår tur att hoppa ut genom flygplanet så var det två andra tandemhopp. Vi hann knappt reagera innan flygplanet började tömmas på folk. Första personen hoppade och någon skrek till. Andra personen försvann utan att vi han blinka. Sen var det helt plötsligt Saras tur och Bella såg förskräkt hur Sara försvann i tomma intet och strax därpå dinglade hon själv med fötterna i luften. Det går inte riktigt att beskriva själva känslan av att hoppa fallskärm men man känner sig väldigt fri. Vi båda skulle utan tvekan kunna göra det igen. Alla som får chansen borde absolut ta den!



Kommentarer
Anonym

välkommen i gänget för oss som tagit klivit ut över kanten från planet ett antal meter upp i luften!!!! Gu va häftigt!!! Alla bilder och era äventyr är sååå härliga. Är lite avis på er...bara lite;). Kramar mamma sussie

Svar: Bara lite ;) Haha det helt otroligt och desutom svinkallt dar uppe! Men det var en helt galen kansla! :) Kommer latt gora om det om jag far chansen! Dessutom var et en liten adrenalinkick samt den dar harliga kanslan att ingen av er dar hemma visste om det, sa kan ana att det var en liten chock att se det pa bloggen helt plotsligt, eller har jag fel? ;) BAMSEKRAM!
arewelostyet.blogg.se

2012-10-11 @ 11:24:58
Dan

Dere er RÅÅÅ!!! Jeg vil også i gjengen!!

Svar: Bjuder du sa hoppar jag med dig! ;)
arewelostyet.blogg.se

2012-10-11 @ 12:10:30
Agneta

Modig du är Bella! Kram

Svar: Tack sa mycket Agneta! :) kanns valdigt bra! kram
arewelostyet.blogg.se

2012-10-11 @ 12:30:31
Julia

Haha! Min syster har hoppat fallskärm! Det trodde jag aldrig. Bella som är så feg av sig. Du måste ha varit på väg att kissa på dig innan ni hoppade ;)

Svar: hahaha, tack for den Julliii! tror inte du skulle vaga gora det va? ;) eller?du borde iaf gora det! hel otroligt kul faktiskt, inte alls den dar laskiga fallande kanslan som man far av att aka frittfall! :D <3
arewelostyet.blogg.se

2012-10-11 @ 13:02:27
Anci

Bella! Ser på bilden att du har dödsångest. Du ångrade nog dig direkt efter att du sagt ja till hoppet. Men efteråt ser du faktiskt rätt lycklig ut :)

Svar: Ja, men konstigt nog sa var jag ganska lugn i flygplanet pa vag upp. De erfarna hopparna som man hoppade med hade en lugnande effekt och fick en att skratta hela tiden istallet :) mycket lycklig efter!! :D
arewelostyet.blogg.se

2012-10-11 @ 15:08:26
Anonym

Ja det gäller att bestämma sej snabbt så man inte hinner ångra sej!!Kram pappa Bengt..

Svar: Hade redan bestamt att jag skulle hoppa. Men att det skulle vara i pa denna resa visste jag inte! ^^ Men varfor inte hoppa over barriarrevet och landa pa en strand liksom? O samtidigt gora det hogsta fallskarmshoppet som finns i Australien! :D Var helt otroligt i alla fall! KRAM!
arewelostyet.blogg.se

2012-10-11 @ 16:20:25
Björne

Har bestämt mig för att sluta kolla bloggen nu! Blir alldeles för avis.
Men jag måste säga att på tre veckor gå från att stortjuta för att man ska åka och vara rädd för det mesta till att våga hoppa fallskärm är en otrolig utveckling :)Ni är tuffe!

Svar: haha, nej det far du inte sluta upp med!Du ska ju snart komma och halsa pa och da kan vi gora massor av roliga saker sa att du inte kanner dig sa avis! ;)
Ja, det kanns superbra! kanns som att jag klarar av att gora mycket mer nu. Vilket var ett mal med den har resan. :D
arewelostyet.blogg.se

2012-10-11 @ 21:42:47
Annica

😀Härligt att få se bilder från Er resa direkt. Ja du ser lite rädd ut Isabelle. Kram ☀

Svar: Ja, hoppas att ni tycker att det ar underhallande haha! Kram!
arewelostyet.blogg.se

2012-10-11 @ 21:44:00
cecilia

Haha, nästan lite fusk att ni slapp den vackra pumpamössan som jag var tvungen att ha!! Men som mamma sa, välkommen till klubben!
Hursom, skulle säga att det var bättre att ni gjorde hoppet istället för rafting, rafting finns i thailand och kostar inte alls lika mycket som i AUS.
STOOOOR KRAAAAAM!

Svar: Haha tacktack! Det var helt galet haftigt! Maste bara fraga, fran vilken hojd hoppade ni? O hur lange fick ni falla fritt nar vi hoppade?? Jo det ar klart, men detta var EXTREM rafting och det sag galet kul ut! Hur som helst, far bli i Thailand istallet! :) Men innan vi kommer harifran sa maste vi forsoka fa tillbaka pengarna!! Sjukt irriterande var det i alla fall!!!!
BAMSEKRAM till dig syrran, saknar dig! <3 Ser helt otroliga stallen att fota pa och tanker bara pa att du sitter dar och posar framfor kameran! ^.-
arewelostyet.blogg.se

2012-10-12 @ 07:31:22
URL: http://ceciliadahlfors.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0